Bedankt!

Beste leden van IJsburg en andere deelnemers,

Het bestuur dankt jullie enorm voor de vrolijke en gezellige manier waarop de Rondetocht Rieteilanden NH70 vandaag verliep. Jullie kwamen in grote (maar niet te grote!) getale samen om dit een dag te maken die we nooit zullen vergeten. Strakkepakkenmannen, stelletjes en gezinnen met kinderwagens of slee: allemaal kwamen jullie om lekker te schaatsen in ons mooie IJburg.

We hebben vandaag met z’n allen geschiedenis gemaakt voor IJburg en voor Amsterdam in wat waarschijnlijk de enige KNSB-toertocht in ons gewest zal blijken te zijn dit seizoen. Het ijs lag er dankzij de werkgroep IJsveiligheid fantastisch bij, iedereen ging ongeschonden naar huis, en er werd lekker gegeten en gedronken in het clubhuis. Wij voelen ons ook een beetje beduusd onder de lawine aan dankwoorden en complimenten van jullie. Een eerste fotoverslagje staat op https://www.facebook.com/SchaatsclubIJsburg. Morgen plaatsen we een uitgebreid fotoverslag op deze site.

En we kunnen alweer vooruitzien naar de volgende Rondetocht Rieteilanden. Wij als organisatiecomité kunnen niet wachten!

Heb je foto’s of verhalen om te delen, zet die op de mail of Youtube, dan kunnen we die verzamelen en delen.

‘t Goat geburreh!

Na overleg van de ijsveiligheidscommissie kunnen we jullie met trots en heel veel vreugde melden dat het ijs er prachtig bij ligt. Onze KNSB-Rondetocht Rieteilanden NH70 zal vandaag plaatsvinden: de eerste en enige KNSB-tocht binnen de stad Amsterdam. De opening gebeurt door stadsdeelbestuurder Thijs Reuten om 09:30.

Het ijs is redelijk tot goed, met een dikte tussen de 9 en 13cm, wat mooi is maar niet van een sterkte dat het onbeperkt belast kan worden. Als er ergens op het ijs 50 mensen dicht tegen elkaar staan, is het beter om elders heen te gaan. Volg ook de aanwijzingen van de stewards stipt op!

Als je gisteren lid was van IJsburg kun je vandaag tot 12:30 nog kaarten kopen in het gebouw van de Tennisclub (zolang de voorraad strekt!). Raad andere mensen af om te komen, dat kunnen we gewoon niet aan en dan gaat het feest niet door.

De weersverwachtingen zijn redelijk. De sneeuw komt hopelijk pas in de middag, wat ook gepaard zal gaan met dooi die het ijs minder sterk zal maken. Pas dus op vanmiddag! Het waait wel nogal vandaag, dus kleed je warm aan. De temperatuur zal vanochtend een paar graden onder nul zijn.

Dus: doe geen gekke dingen en veel plezier op deze voor IJburg en Amsterdam unieke dag!

Rondetocht Rieteilanden gaat door!

Rondetocht Rieteilanden op 26 januari! Morgen dus…

Er is in de media melding gemaakt van een Rondetocht Rieteilanden die morgen 26 januari gehouden zou worden. Dit bericht klopt, wij organiseren deze tocht onder voorbehoud van de ijssituatie morgenochtend. Door de beperkte capaciteit van het op plekken matige ijs en van de straten rond het parcours is afgesproken dat deze tocht gereserveerd is voor leden van Schaatsclub IJsburg en maximaal 100 van hun introducés. De leden zijn op de hoogte gebracht met een email.

Dit betekent dat het als niet-lid een verspilling van brandstof is om zaterdag naar ons toe te komen! U krijgt gewoon geen startbewijs. U kunt geen lid meer worden. U wordt met uw foutgeparkeerde auto bekeurd door de Amsterdamse politie. Als mensen als u beslissen te komen, dan bent u met zovelen dat de organisatie de tocht onmiddellijk zal afblazen. Wij kunnen hoogstens 500 à 1000 mensen op het ijs aan op ieder moment. Sorry voor deze strenge toon bij zo’n vrolijk en ontspannen evenement, maar een grote opkomst is gewoon de doodsteek voor onze mooie tocht.

Hieronder volgt de informatie voor leden.

Beste IJsburger,

Het gaat gebeuren: we hebben besloten de eerste Rondetocht Rieteilanden onder voorbehoud te laten doorgaan! Een prachtig moment in de geschiedenis van IJburg, vinden wij. En een onmisbare ervaring voor alle IJburgers, die van schaatsen houden.

De besloten toertocht zal plaatsvinden morgen zaterdag 26 januari van 09:30 tot 13:30met als startplaats/café/EHBO-post de Tennisclub IJburg aan de Zandzeggestraat 1 (Rieteiland-Oost). De opening wordt verricht door stadsdeelwethouder Thijs Reuten. Startkaarten kosten EUR 5 voor volwassenen en EUR 3 voor kinderen. De ronde is 2km, en die kun je 1 t/m 10 keer schaatsen. Iedereen krijgt na afloop dezelfde mooie herinneringsmedaille toegestuurd.

De kaarten zijn verkrijgbaar met een starttijd (09:30, 10:30, 11:30 en 12:30), waarbij iedere starttijd een vast aantal kaarten heeft. Dit om de toeloop te spreiden. Leden kunnen zaterdag nog kaarten kopen (zolang de voorraad strekt), maar wij vragen jullie dringend om te proberen vandaag al kaarten te kopen. Dat helpt ons zeer bij de planning voor de grote dag, en dan kun je overal waar je wilt het ijs op, wat het startpunt ontlast. Kaarten kopen kan vandaag op de volgende tijden en plaatsen:
-
14:30-16:00 op de Lisdoddelaan 143
- 19:00-21:00 in café DOK 48 aan de jachthaven.

Leden van IJsburg hebben
voorrang. Als je je contributie nog niet betaald hebt moet dit contant plaatsvinden voor je een kaart kunt kopen; het is te laat voor een bankoverboeking. Je mag per lidnummer voor 2 introducés kaarten kopen; er zijn maar een beperkt aantal kaarten gereserveerd voor deze groep. Mensen kunnen vandaag ook nog lid worden en een kaart kopen als ze meteen betalen (zie de website voor contributie). Op zaterdag kunnen alleen leden die per vanavond al lid waren startbewijzen kopen (zolang de voorraad strekt), dit om de toeloop van buiten te beperken. Neem bij voorkeur gepast geld mee.

Als je nog tijd hebt om te helpen (vooral met ijsvegen) kom dan nu gewoon naar het parcours, er liggen schuiven klaar. De baan moet zo breed mogelijk. Als je op zaterdag nog 2 uur over hebt om vrijwilliger te zijn, dan horen we dat graag via dit emailadres.

Update

Het gaat fantastisch met onze vereniging. We hebben nu meer dan 200 leden (na 6 weken!), we hebben een sneeuwschuiver/-borstel, we hebben toestemming voor de Rondetocht Rieteilanden, we krijgen voortdurend aandacht in de kranten en de lokale TV, en alle betrokken mensen zitten vol met ideeën voor nog meer moois.

Het wordt de komende dagen koud, dus heeeel misschien zit de Rondetocht Rieteilanden er al in januari 2013 in. Hou ook de weer- en ijsberichten op Twitter (@ijsburg), Facebook en de pagina De Rietgors bij.

Wil je meer weten? Kom naar de informatie-avond op 22 januari om 20:00 bij de Tennisclub IJburg op de Zandzeggestraat 1. Wil je meer doen? Meld je aan op info@ijsburg.nl als stempelaar, ijsveger of algemene vrijwilliger.

Informatieavond dinsdag 22 januari 2013

Velen van u hebben aangegeven, dat ze “iets willen doen voor de club”. Daar zijn we erg blij mee , want we kunnen lang niet alles zelf. We nodigen u daarom hierbij uit voor de eerste ledenbijeenkomst van IJsburg. We kunnen dan kennismaken en kijken wie wat zou willen doen in het bestuur of bij de organisatie van de schaatsevenementen. Let wel: het is een informatie- en ideeënavond, geen ledenvergadering. Die volgt na de winter. De bijeenkomst vindt plaats in:

Het clubhuis van tennisclub IJburg op het Rieteiland Oost op 22 januari 2013, aanvang 20.00 uur.