‘t Goat geburreh!

Na overleg van de ijsveiligheidscommissie kunnen we jullie met trots en heel veel vreugde melden dat het ijs er prachtig bij ligt. Onze KNSB-Rondetocht Rieteilanden NH70 zal vandaag plaatsvinden: de eerste en enige KNSB-tocht binnen de stad Amsterdam. De opening gebeurt door stadsdeelbestuurder Thijs Reuten om 09:30.

Het ijs is redelijk tot goed, met een dikte tussen de 9 en 13cm, wat mooi is maar niet van een sterkte dat het onbeperkt belast kan worden. Als er ergens op het ijs 50 mensen dicht tegen elkaar staan, is het beter om elders heen te gaan. Volg ook de aanwijzingen van de stewards stipt op!

Als je gisteren lid was van IJsburg kun je vandaag tot 12:30 nog kaarten kopen in het gebouw van de Tennisclub (zolang de voorraad strekt!). Raad andere mensen af om te komen, dat kunnen we gewoon niet aan en dan gaat het feest niet door.

De weersverwachtingen zijn redelijk. De sneeuw komt hopelijk pas in de middag, wat ook gepaard zal gaan met dooi die het ijs minder sterk zal maken. Pas dus op vanmiddag! Het waait wel nogal vandaag, dus kleed je warm aan. De temperatuur zal vanochtend een paar graden onder nul zijn.

Dus: doe geen gekke dingen en veel plezier op deze voor IJburg en Amsterdam unieke dag!

2 reacties op “‘t Goat geburreh!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>