Kennismaking met Jouke Hoogeveen die derde is geworden bij de Alternatieve Elfstedentocht 2013

Onlangs hebben we kennisgemaakt met Jouke Hoogeveen. Inwoner van IJburg en derde geworden bij de  Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee 2013.

jouke hoogeveen

 

Omdat Jouke maar liefst 30 x was gevallen tijdens deze wedstrijd , vroegen we hem hiernaar. Deze waren eindelijk weg. Hij krijgt steeds meer zin om structureel te gaan trainen voor het nieuwe seizoen. Afgelopen weken heeft hij meegedaan aan de toertochten van de ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix. Een mooie ervaring.

Jouke wil zich graag zelf introduceren bij ijsminnend IJburg door middel van een aantal vragen die wij ( IJsburg)  aan hem stelde.

1. je bent 3e geworden op de alternatieve Elfstedentocht ;  wat mogen we volgend jaar van je verwachten?

Volgend jaar ga ik voor de winst. Dat is het belangrijkste doel van het nieuwe seizoen. Ik ben nu een keer tweede en een keer derde geweest. De eerste plaats ontbreekt nog.

2. je bent medebewoner van IJburg; verkies je de Jaap Edenbaan boven Thialf?

Het liefst zou ik alleen op de Jaap Edenbaan trainen. Lekker in weer in wind. Het ijs is veel beter dan je van een buitenbaan zou verwachten en het is altijd gezellig. Dus volmondig ja! Ook omdat de baan vlakbij IJburg is.

3. leuk dat je lid bent geworden van IJsburg. Wat vind je van de jongste schaatsclub van Nederland? Een enthousiaste club met hart voor de buurt en voor natuurijs. Daar voel ik me mee verbonden. Kunstijs is best leuk. Maar voornamelijk om te trainen voor het echte werk op natuurijs.

4. hoe kom je aan je ijskoude passie schaatsen?

Ik ben opgegroeid in IJlst in Friesland. Dit is een van de beroemde 11 steden. Schaatsen vond ik altijd al leuk, als er natuurijs was zette ik als eerste de sporen op natuurijs. Na mijn studie pedagogiek ben ik mij meer bewust geworden van mijn passie voor schaatsen en ben ik bij een club gaan rijden op de jaap eden baan.

5. Is topsport te combineren met een baan/normaal leven?

Ja, hoe ouder je wordt hoe lastiger dit is. Topsport kost heel veel tijd, zodat ik slechts parttime kan werken. Gelukkig is dit leven voor mij mogelijk mede door een sponsorvergoeding van het bedrijf Aware. Als topsporter doe ik alles om te winnen

Dus dat betekent dat ik vaak weinig tijd heb voor vrienden en familie en erg bewust met voeding moet omgaan.

6. wat zou IJsburg in jou ogen moeten doen om de schaatssport te bevorderen ?Wat zou jij voor IJsburg willen doen?

IJsburg heeft vooral ijs nodig. Koud weer is de grootste bevordering voor het schaatsen. Ik stel graag mijn ervaring beschikbaar dmv stukjes op de website om mensen te informeren over het schaatsen op natuurijs. Ik weet bijvoorbeeld veel over de juiste kleding en materiaal. En ook over schaatstechniek en training kan ik misschien wat informatie geven. Ook ik wil de buurt enthousiasmeren voor het schaatsen. Dus ik wil iedereen van harte uitnodigen om te komen kijken bij de marathon op de Jaap Edenbaan komende winter!

7. waar train je?

Buiten en het liefst in de buurt! Skeeleren en hardlopen op ijburg. Fietsen richting het Gooi, Waterland of het groene hart. IJburg is voor mij een trainingsparadijs

Met hartelijke groet,Jouke.

 http://www.facebook.com/DeHaanWesterhoffSchaatsploeg